Bis z plněných těstovin
65 min.
Ingredience
- Na anolini
- 50gramůŠunka od kosti
- 150gramůHovězí zadní vařené
- Na dýňové tortelli
- 200gramůDýně
- 2lžíceSýr Parmezán
- 10lžičekMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceCibule
- 20gramůSušenky Amaretti
- Na omáčku
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 40gramůŠalotka
- 1lžičkaCukr krupice
- 10gramůMáslo čerstvé
- 100gramůVepřová plec pečená
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
47 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těsto : Z mouky a žloutků zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Tortelli : Na másle osmahneme cibuli a přisypeme na kostičky pokrájenou dýni, přidáme trošku vývaru a vaříme 15 minut. Rozmixujeme dýni, sýr a rozdrolené amaretti, osolíme a opepříme.
- 3Náplň klademe na dlouhý proužek těsta, přehneme v polovině a vykrájíme čtverečky - tortelli.
- 4Anolini : Hovězí maso se šunkou nadrobno nakrájíme a připravíme anolini (na kolečka těsta dáme náplň, přehneme na polovinu a přes prst ohneme oba konce k sobě).
- 5Na ozdobu : Na pánvi roztavíme nastrouhaný parmezán, utvořenou placku přendáme na chladný plech a vykrojíme z ní 4 kolečka.
- 6Omáčka : V hrnci s vínem dohromady s na kolečka pokrájenou šalotkou a cukrem a zvolna vaříme do zhoustnutí.
- 7Tortelli uvaříme a chvilku smažíme na másle; anolini uvaříme ve vývaru, dáme je do skleničky a zalijeme dalším vroucím vývarem. Tortelli podáváme s omáčkou z šumivého vína a sýrovou oplatkou. Na závěr ozdobíme plecí na slabé plátky nakrájenou a dokřupava osmaženou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.