Bitky po kozácku
40 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 187,5gramůHovězí maso přední
- 375gramůVepřová plec
- 20gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 187,5gramůTelecí plec
- 60gramůVejce slepičí
- 75mililitrůMléko polotučné
- 150gramůŽemle tuková
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
308 mg
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí, vepřové a telecí maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a s žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme mletý pepř, vejce, dobře promícháme a rozdělíme na 20 stejných dílů.
- 2Z jednotlivých dílů tvarujeme kulaté, ploché placičky (bitky) a v části horkého oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.
- 3Při podávání bitky na povrchu zdobíme kolečky cibule, osmažené ve zbylém tuku do zlatavé barvy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.