Blatenský kapr
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůVíno bílé
- 600gramůKapr obecný
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou i pálivou paprikou a kari kořením.
- 2Porce urovnáme do pekáče, poklademe máslem nakrájeným na plátky a posypeme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibulí.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme bílým vínem a poléváme vypečenou šťávou. Upečené porce mají mít křupavou kůrku.
- 4Podáváme se smaženými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.