Blatenský kapr

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté porce kapra osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou i pálivou paprikou a kari kořením.
  • 2
    Porce urovnáme do pekáče, poklademe máslem nakrájeným na plátky a posypeme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibulí.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme bílým vínem a poléváme vypečenou šťávou. Upečené porce mají mít křupavou kůrku.
  • 4
    Podáváme se smaženými hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.