Bliny s uzeným lososem
40 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pohanková
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 120gramůZakysaná smetana
- 100gramůLosos uzený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusCitrony
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
983 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Vyhloubíme důlek, rozklepneme do něj žloutek a přilijeme polovinu mléka. Měchačkou vše smícháme nahrubo. Přilijeme zbylé mléko a směs zpracujeme metlou na hladké, lité těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku.
- 2Pánev mírně potřeme olejem, rozehřejeme a lžičkou na ní naneseme několik kopečků těsta, dostatečně daleko od sebe. Když se na povrchu těsta objeví bublinky, rozlité placičky obrátíme a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- 3Hotové bliny ozdobíme kopečky zakysané smetany, kousky uzeného lososa a snítkami kopru. Mírně opepříme a před podáváním obložíme dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.