Bliny se sýrem Cottage, uzeným lososem a okurkou
60 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 90gramůMouka pohanková
- 90gramůMouka pšeničná hladká
- 7gramůDroždí sušené
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKysaná smetana
- 200gramůUzený losos
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyOkurky nakládané
- 150gramůKopr
- 400gramůSýr Cottage
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme mouku se solí, droždím, smetanou a vlažným mlékem. Dobře promícháme, nakonec přidáme vejce. Těsto musí být řidší, aby odkapávalo ze lžíce. Je-li příliš husté, přidáme trochu mléka. Necháme 30 minut kynout.
- 2Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme jadérka. Dužinu nakrájíme na malinké kostičky. Nakládané okurky, kopr (několik celých snítek kopru si necháme na ozdobu) a uzeného lososa posekáme nadrobno, opepříme a vše smícháme se sýrem Cottage.
- 3V pánvi rozehřejeme olej. Těsto ještě promícháme a lžící naléváme na pánev. Bliny smažíme postupně do zlatohněda, asi 2 minuty na každé straně. Pokryjeme je náplní, ozdobíme snítkami kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.