Bliny z batátů
40 min.
Ingredience
- 120gramůBrambory sladké (Batáty)
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůNové koření mleté
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 3kusyRajčata
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná celozrnná
- 120gramůSýr smetanový 65%
- 90gramůProsciutto sušené
- 20gramůCitronová kůra
- 30gramůPetržel - nať
- 50gramůSalát Polníček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Batáty uvaříme doměkka a rozmačkáme na hladkou kaši. Opepříme dle chuti a přídáme mleté nové koření.
- 2Kaši promícháme s vejcem a moukou, postupně vpracujeme mléko, až je těsto husté a odložíme.
- 3Na náplň připravíme prosciutto nakrájené na proužky. Plátky rajčat grilujeme na pánvi vyložené alobalem a těsně před podávám pečeme 4 minuty až jsou horké. Sýr promícháme s petrželkou a citronovou kůrou.
- 4Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Směs opékáme na teflonové pánvi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové bliny udržujeme teplé.
- 5Na každou porci bliny navrstvíme polníček, prosciutto a grilované plátky rajčat. Přidáme ochucený sýr a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.