Bo Kho - vietnamské hovězí
122 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2kusyCitronová tráva
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceZázvor mletý
- 1,5lžičkyKoření pěti vůní
- 1,5lžičkyCukr třtinový
- 1kusBobkový list
- 3lžíceOmáčka rybí
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2kusyBadyán
- 1lžičkaSůl
- 400mililitrůVoda pitná
- 6kusůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno.
- 2Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kusy.
- 3V míse smícháme maso, citronovou trávu, rybí omáčku, česnek, zázvor, koření pěti vůní, cukr a bobkový list. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny.
- 4Mezitím si oloupeme mrkve a nakrájíme je 1 cm tlustá kolečka.
- 5Olej rozpálíme v pánvi a přidáme hovězí maso bez marinády. Smažíme je tak 2-3 minuty z každé strany. Poté maso dáme stranou. (Pokud se maso nevejde všechno najednou do pánve, můžeme smažit po částech.)
- 6Na výpeku z masa smažíme cibuli asi 5 minut. Poté přidáme rajčata a dusíme 15 minut. Přidáme maso, badyán a sůl. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a dusíme aspoň hodinu.
- 7Poté přidáme mrkve a ještě 30 minut vaříme.
- 8Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Bo Kho - vietnamské hovězí
Skvělý musím vyzkoušet 🙂