Bo Kho - vietnamské hovězí

122 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno.
  • 2
    Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kusy.
  • 3
    V míse smícháme maso, citronovou trávu, rybí omáčku, česnek, zázvor, koření pěti vůní, cukr a bobkový list. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny.
  • 4
    Mezitím si oloupeme mrkve a nakrájíme je 1 cm tlustá kolečka.
  • 5
    Olej rozpálíme v pánvi a přidáme hovězí maso bez marinády. Smažíme je tak 2-3 minuty z každé strany. Poté maso dáme stranou. (Pokud se maso nevejde všechno najednou do pánve, můžeme smažit po částech.)
  • 6
    Na výpeku z masa smažíme cibuli asi 5 minut. Poté přidáme rajčata a dusíme 15 minut. Přidáme maso, badyán a sůl. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a dusíme aspoň hodinu.
  • 7
    Poté přidáme mrkve a ještě 30 minut vaříme.
  • 8
    Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Bo Kho - vietnamské hovězí
Skvělý musím vyzkoušet 🙂