Bochánky plněné brynzou
50 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůSýr Brynza
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceSůl hrubozrnná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
240 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, necháme na teple vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme, žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce.
- 2Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, tuk, vykynutý kvásek. Vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto zhruba hodinu vykynout.
- 3V mezičase připravíme brynzovou náplň smícháním brynzy se smetanou a pažitkou.
- 4Poté na válu vytvoříme silnější plát, vykrajujeme z něj čtverce (o rozměrech asi 7 x 7 cm), do středu klademe náplň, rohy těsta posléze přeložíme a přitiskneme tak, aby náplň nevytékala. Bochánky necháme ještě dvacet minut pod utěrkou kynout. Poté je klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme je i posypat hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C dokud bochánky nezezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.