Bochánky plněné brynzou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
240 mg
Cukr
167 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, necháme na teple vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme, žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, tuk, vykynutý kvásek. Vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto zhruba hodinu vykynout.
  • 3
    V mezičase připravíme brynzovou náplň smícháním brynzy se smetanou a pažitkou.
  • 4
    Poté na válu vytvoříme silnější plát, vykrajujeme z něj čtverce (o rozměrech asi 7 x 7 cm), do středu klademe náplň, rohy těsta posléze přeložíme a přitiskneme tak, aby náplň nevytékala. Bochánky necháme ještě dvacet minut pod utěrkou kynout. Poté je klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme je i posypat hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C dokud bochánky nezezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.