Bochánky s rajčaty
45 min.
Ingredience
- 2lžíceTuk rostliný
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,25šálekRajčata sušená sterilovaná
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceHořčice
- 2šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 65gramůŠunka dušená
- 0,33šálekMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2V míse promícháme mouku, papriku, sůl, hořčici, máslo, bazalku, rajčata, šunku a za stálého hnětení přidáváme mléko. Vzniklé těsto neválíme, jen lehce protáhneme rukama, aby vytvořilo obdélník.
- 3Nožem vykrajujeme malé čtverce, které klademe na připravený plech.
- 4Nakonec jednotlivé bochánky potřeme mlékem a lehce posypeme paprikou.
- 5Pečeme 15 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.