Bochánky se sušeným ovocem
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka žitná bílá
- 7gramůDroždí sušené
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 6lžicCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 240mililitrůMléko polotučné
- 75gramůMeruňky sušené
- 75gramůŠvestky sušené
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
9 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se sušeným droždím, kořením, solí a cukrem. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Postupně přiléváme vlažné mléko a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme asi 10 minut, vytvarujeme do koule a vložíme do mísy potřené olejem. Pod čistou utěrkou necháme kynout 1 hodinu.
- 2Na pracovní desce těsto znovu prohněteme a přitom do něj zapracujeme nakrájené sušené ovoce.
- 3Těsto rozdělíme na 12 dílů, zakulatíme je a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 30 minut dokynout.
- 4Bochánky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.
- 5V misce smícháme moučkový cukr s vanilkovou trestí a lžící studené vody. Polevou potřeme teplé bochánky a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.