Bochánky se sušeným ovocem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
9 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku se sušeným droždím, kořením, solí a cukrem. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Postupně přiléváme vlažné mléko a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme asi 10 minut, vytvarujeme do koule a vložíme do mísy potřené olejem. Pod čistou utěrkou necháme kynout 1 hodinu.
  • 2
    Na pracovní desce těsto znovu prohněteme a přitom do něj zapracujeme nakrájené sušené ovoce.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 12 dílů, zakulatíme je a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 30 minut dokynout.
  • 4
    Bochánky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.
  • 5
    V misce smícháme moučkový cukr s vanilkovou trestí a lžící studené vody. Polevou potřeme teplé bochánky a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.