Bollo eulalia - vánoční sušenky

35 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo, oba cukry, mouku, žloutky, mleté mandle, sůl a skořici vymícháme na hladké těsto. Zabalíme a dáme na hodinu do chladu.
  • 2
    Z těsta vyválíme váleček o průměru 2 cm, rozkrájíme na stejné kousky z nichž děláme kuličky, poklademe na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe. Každou kuličku zploštíme a z loupaných rozpůlených mandlí vytvoříme ozdobu, lehce vtlačíme do těsta.
  • 3
    Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C. Pečivo sundáme z plechu a horké potřeme rozehřátou marmeládou a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.