Boloňská omáčka
145 min.
Ingredience
- 180gramůAnglická slanina
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůJátra kuřecí
- 125mililitrůVíno červené
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaSůl
- 400gramůHovězí maso mleté
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCeler řapíkatý
- 250mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Část másla rozehřejeme a nakrájenou slaninu orestujeme dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za občasného míchání ještě cca 8min restujeme. Přidáme zbytek másla, rozehřejeme a vložíme mleté maso.
- 2Necháme je zhnědnout, přidáme nakrájená kuřecí játra a mícháme, dokud játra nezmění barvu. Zalijeme vývarem, vínem, vmícháme protlak a ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 3Přivedeme k varu a pod pokličkou při nízké teplotě asi 2hodiny dusíme. Podle potřeby můžeme dolét vývar.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.