Boloňská omáčka

145 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Část másla rozehřejeme a nakrájenou slaninu orestujeme dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za občasného míchání ještě cca 8min restujeme. Přidáme zbytek másla, rozehřejeme a vložíme mleté maso.
  • 2
    Necháme je zhnědnout, přidáme nakrájená kuřecí játra a mícháme, dokud játra nezmění barvu. Zalijeme vývarem, vínem, vmícháme protlak a ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  • 3
    Přivedeme k varu a pod pokličkou při nízké teplotě asi 2hodiny dusíme. Podle potřeby můžeme dolét vývar.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.