Boloňské ragú
170 min.
Ingredience
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 600gramůHovězí maso mleté
- 400gramůVepřové maso mleté
- 200gramůJátra kuřecí
- 2kusyKlobása Salsiccia
- 200mililitrůVíno červené
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
70 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, zamícháme a přidáme mleté hovězí a vepřové maso. Osolíme, opepříme a restujeme do chvíle, kdy maso ztmavne a olej se vstřebá.
- 2So masové směsi přidáme klobásky vymáčknuté ze střívek, mícháme a přidáme kuřecí játra. Stále mícháme, chvíli restujeme a nakonec vše zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, až se alkohol odpaří.
- 3Rajčatový protlak rozmícháme v 1l vlažné vody a vlijeme do ragú. Pod pokličkou vše dusíme 2-2,5 hodiny. Když se tekutina téměř odpaří, přilijeme mléko a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.