Boršč na polský způsob

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso vložíme do hrnce do studené vody spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí a bobkovým listem. Pozvolna vaříme, dokud maso není měkké, asi 45 minut.
  • 2
    V jiném hrnci uvaříme zvlášť na nudličky nakrájenou červenou řepu ve vodě s octem.
  • 3
    Uvařené maso a zeleninu nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Čistý vývar necháme vařit a zalijeme smetanou, ve které dohladka rozmícháme mouku. Osolíme, opepříme, povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Do polévkové mísy vložíme nakládanou okurku nakrájenou na kostičky, scezenou řepu, nasekaný kopr a rozmixované maso a zeleninu. Vše zalijeme zahuštěným vývarem a podáváme v miskách ozdobené kopečkem šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.