Boršč na polský způsob
90 min.

Ingredience
- 250gramůHovězí maso přední
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 2kusyBobkový list
- 1kusCibule
- 250gramůČervená řepa
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůOkurky nakládané
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso vložíme do hrnce do studené vody spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí a bobkovým listem. Pozvolna vaříme, dokud maso není měkké, asi 45 minut.
- 2V jiném hrnci uvaříme zvlášť na nudličky nakrájenou červenou řepu ve vodě s octem.
- 3Uvařené maso a zeleninu nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Čistý vývar necháme vařit a zalijeme smetanou, ve které dohladka rozmícháme mouku. Osolíme, opepříme, povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Do polévkové mísy vložíme nakládanou okurku nakrájenou na kostičky, scezenou řepu, nasekaný kopr a rozmixované maso a zeleninu. Vše zalijeme zahuštěným vývarem a podáváme v miskách ozdobené kopečkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.