Boršč s bílým vínem
155 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 250gramůVepřová plec
- 200gramůČervená řepa
- 120gramůCibule
- 60gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 1kusBobkový list
- 1800mililitrůVoda pitná
- 4gramyNové koření celé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 200mililitrůVíno bílé
- 40gramůPetržel - nať
- 40gramůKopr čerstvý
- 12gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, vepřové maso, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli, petržel, celer, pórek, bobkový list,
- 2nové koření a vaříme zvolna asi dvě hodiny. Mezitím červenou řepu vcelku dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Poté ji oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kopr s petrželkou posekáme.
- 3Uvařenou polévku scedíme, maso obereme od kosti a spolu s vepřovým masem rozkrájíme na kostičky, uvařenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a spolu s masem a červenou řepou vrátíme do vývaru.
- 4Do polévkové mísy nasypeme kopr, petrželku, přilijeme bílé víno, zakápneme citronovou šťávou a zalijeme polévkou. Promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.