Boršč s bramborovou kaší
60 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 500gramůČervená řepa
- 120gramůMrkev kořen
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 800gramůBrambory vařené
- 80gramůCibulka jarní
- 10gramůSůl
- 120mililitrůMléko polotučné
- 80gramůJogurt bílý
- 1gramPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, červenou řepu oškrábeme, nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, hlízu fenyklu očistíme, pokrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme řepu, mrkev, fenykl, orestujeme, přilijeme vývar a vaříme pod pokličkou asi půl hodiny. Podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme.
- 2Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, přilijeme mléko, přidáme jogurt, posekanou zelenou část jarní cibulky a důkladně promícháme.
- 3Bramborovou kaši rozdělíme do talířů, přelijeme horkou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.