Borůvkové knedlíky
55 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůBorůvky
- 400gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTvaroh jemný
- 6lžicCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku smíchanou se solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, přidáme krupicový cukr, vejce a rozdrobené droždí. Vařečkou důkladně propracujeme až vznikne vláčné, hladké těsto. Zlehka zaprášíme moukou a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
- 2Poté z těsta na pomoučeném vále rozválíme hrubší plát, rozkrájíme na cca 30 čtverečků, ty naplníme borůvkami a uděláme bochánky.
- 3Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme pod poklicí 5min z jedné a 3min z druhé strany. Po vyjmutí propíchneme vidličkou.
- 4Ihned podáváme posypané cukrem, rozdrobeným tvarohem a polité máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.