Borůvkové knedlíky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku smíchanou se solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, přidáme krupicový cukr, vejce a rozdrobené droždí. Vařečkou důkladně propracujeme až vznikne vláčné, hladké těsto. Zlehka zaprášíme moukou a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 2
    Poté z těsta na pomoučeném vále rozválíme hrubší plát, rozkrájíme na cca 30 čtverečků, ty naplníme borůvkami a uděláme bochánky.
  • 3
    Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme pod poklicí 5min z jedné a 3min z druhé strany. Po vyjmutí propíchneme vidličkou.
  • 4
    Ihned podáváme posypané cukrem, rozdrobeným tvarohem a polité máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.