Borůvkovo-jablečné čatní
60 min.
Ingredience
- 700gramůJablka
- 300gramůBorůvky
- 1kusCibule červená
- 350mililitrůOcet jablečný
- 200gramůCukr krupice
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu smícháme očištěná, oloupaná a na kostičky nakrájená jablka, borůvky, najemno nasekanou cibuli, jablečný ocet, cukr, zázvor, římský kmín, koriandr a sůl.
- 2Promícháme a přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme 45 minut, dokud se jablka nerozvaří.
- 3Hotové čatní plníme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.