Borůvkovo-tvarohový koláč

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1412 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
284 g
Vláknina
4 g
Cukr
215 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj trochu vlažného mléka, lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 10 minut odpočinout, pak přimícháme máslo, žloutky, zbytek cukru, pomerančovou kůru, sůl a zbytek vlažného mléka. Vymícháme hladké těsto, zakryjeme ho utěrkou a uložíme na teplé místo vykynout.
  • 2
    Borůvky omyjeme, očistíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dva plechy vymažeme máslem a na každý plech položíme polovinu vykynutého těsta. Pomocí rukou z těsta na plechu vytvoříme kruh a roztáhneme ho po celé ploše plechu. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 3
    V misce smícháme tvaroh, vejce, cukr a takto připravenou směsí potřeme oba dva kruhy těsta. Navrch nasypeme borůvky.
  • 4
    V další míse smícháme máslo, hrubou mouku, cukr a pomocí prstů vypracujeme drobenku. Připravenou drobenkou poté posypeme koláč, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.