Borůvkovo-tvarohový koláč
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 25gramůDroždí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1špetkaSůl
- 500gramůBorůvky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Drobenka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůCukr krupice
- Tvarohová náplň
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusVejce slepičí
- 100lžicCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1412 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
284 g
Vláknina
4 g
Cukr
215 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj trochu vlažného mléka, lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 10 minut odpočinout, pak přimícháme máslo, žloutky, zbytek cukru, pomerančovou kůru, sůl a zbytek vlažného mléka. Vymícháme hladké těsto, zakryjeme ho utěrkou a uložíme na teplé místo vykynout.
- 2Borůvky omyjeme, očistíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dva plechy vymažeme máslem a na každý plech položíme polovinu vykynutého těsta. Pomocí rukou z těsta na plechu vytvoříme kruh a roztáhneme ho po celé ploše plechu. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3V misce smícháme tvaroh, vejce, cukr a takto připravenou směsí potřeme oba dva kruhy těsta. Navrch nasypeme borůvky.
- 4V další míse smícháme máslo, hrubou mouku, cukr a pomocí prstů vypracujeme drobenku. Připravenou drobenkou poté posypeme koláč, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.