Borůvkový dort s kysanou smetanou
45 min.
Ingredience
- Míchaný tvaroh
- 200gramůTvaroh tvrdý
- 3lžíceCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryZakysaná smetana
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- Na vytření
- Těsto
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krystal
- 10gramůDroždí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Borůvky omyjeme a necháme je okapat. Do mísy dáme mléko, vejce, špetku soli, 0.5 lžičky cukru, kvasnice a směs ručně vyšleháme. Postupně budeme přidávat hladkou a polohrubou mouku a těsto vymícháme dohladka. V misce si vymícháme nastrouhaný tvaroh s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem. V druhé misce si v lahůdkové zakysané smetaně rozšleháme práškový cukr.
- 2Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem, těsto nalijeme do formy. Do středu těsta dáme vymíchaný tvaroh tak, že necháme okraj těsta asi 2-3 cm bez tvarohu. Po celé ploše rozprostřeme borůvky a dort dáme do předehřáté trouby na 220°C péct. Pečeme 15-17 minut, poté dort polijeme připravenou smetanou a dopečeme ho asi 5-7 minut dozlatova.
- 3Vychladlý borůvkový dort krájíme na trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.