Borůvkový dort s kysanou smetanou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky omyjeme a necháme je okapat. Do mísy dáme mléko, vejce, špetku soli, 0.5 lžičky cukru, kvasnice a směs ručně vyšleháme. Postupně budeme přidávat hladkou a polohrubou mouku a těsto vymícháme dohladka. V misce si vymícháme nastrouhaný tvaroh s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem. V druhé misce si v lahůdkové zakysané smetaně rozšleháme práškový cukr.
  • 2
    Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem, těsto nalijeme do formy. Do středu těsta dáme vymíchaný tvaroh tak, že necháme okraj těsta asi 2-3 cm bez tvarohu. Po celé ploše rozprostřeme borůvky a dort dáme do předehřáté trouby na 220°C péct. Pečeme 15-17 minut, poté dort polijeme připravenou smetanou a dopečeme ho asi 5-7 minut dozlatova.
  • 3
    Vychladlý borůvkový dort krájíme na trojúhelníky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.