Borůvkový koláč
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůSádlo škvařené
- 2gramyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 500gramůBorůvky
- 160gramůPerník
- 20gramůTuk
- 30gramůStrouhanka
- 140gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme 100 gramů cukru, špetku soli, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy ještě přilijeme roztavené sádlo, mléko a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 2Plech na pečení potřeme tukem a vysypeme strouhankou. Na plech nalijeme těsto, rovnoměrně posypeme omytými borůvkami, zasypeme strouhaným perníkem a zbytkem cukru. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 40 minut.
- 3Hotový koláč naporcujeme a podáváme vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.