Borůvkový koláč

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme 100 gramů cukru, špetku soli, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy ještě přilijeme roztavené sádlo, mléko a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 2
    Plech na pečení potřeme tukem a vysypeme strouhankou. Na plech nalijeme těsto, rovnoměrně posypeme omytými borůvkami, zasypeme strouhaným perníkem a zbytkem cukru. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 40 minut.
  • 3
    Hotový koláč naporcujeme a podáváme vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.