Borůvkový koláč s mandlovou drobenkou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Okapané smícháme se medem.
  • 2
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno umeleme.
  • 3
    V míse smícháme krystalový a vanilkový cukr, polohrubou mouku, Heru a jemně umleté mandle a připravíme drobenku.
  • 4
    Ve velké míse vymícháme do hladkého těstíčka droždí se lžičkou krupicového cukru, zalijeme vlažným mlékem, přidáme trochu hladké mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout.
  • 5
    Do vykynutého kvásku přisypeme zbytek hladké mouky, dvě vajíčka a rozehřáté máslo, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut na teplém místě kynout.
  • 6
    Na pečicí plech rozprostřeme pečicí papír, rozetřeme na něj rovnoměrně vykynuté těsto, vytvoříme vyšší okraje a střed posypeme borůvkami s medem a zasypeme mandlovou drobenkou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 7
    Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 170 stupňů Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.