Bosáky na všední den
28 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 2,5lžičkySůl
- 3litryVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme velkou cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozpálíme vepřové sádlo a cibuli osmažíme dozlatova, pak ji dáme do mísy i s omastkem.
- 2Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim hrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl (1.5 lžičky). Těsto dobře promícháme.
- 3V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s 1 lžičkou soli. Menší knedlíky vykrajujeme lžicí a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mísy k cibuli. Promícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.