Božské kostky

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400mililitrůSýr Ricotta
    • 3kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 3kusyCukr vanilka
    • 4kusyVejce slepičí
    • 100gramůCukr krupice
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 25gramůSolamyl
    • 500gramůKompot meruňkový
    • 100gramůPoleva čokoládová
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1litrMléko polotučné
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 40gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.
  • 2
    Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.
  • 3
    Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.
  • 4
    Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a po částech do ní vmícháme pudink.
  • 5
    Korpus poklademe okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.
  • 6
    Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.