Božské kostky
40 min.
Ingredience
- 400mililitrůSýr Ricotta
- 3kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 3kusyCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 25gramůSolamyl
- 500gramůKompot meruňkový
- 100gramůPoleva čokoládová
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1litrMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.
- 2Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.
- 3Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.
- 4Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a po částech do ní vmícháme pudink.
- 5Korpus poklademe okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.
- 6Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.