Bramboračka
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceHouby sušené
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkyMajoránka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyBrambory
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5l vody, rozšleháme a přivedeme k varu.
- 2Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, kostičky oloupaných brambor a předem namočené houby. Vše vaříme doměkka.
- 3Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Vsypeme nasekanou petrželku a jen krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 1. 2016
Bramboračka
Jíšku dělám z mouky celozrnné, jinak vařím stejně. Jedna z nejoblíbenějších polévek u nás doma 🙂