Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
466 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky chleba nakrájíme na kostičky. V pánvi chleba nasucho osmažíme dozlatova. Kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  • 2
    Oloupeme, omyjeme a na kostky pokrájíme brambory. Dáme je do vody se solí a kmínem. Vaříme je přibližně 15-17 minut. Mezitím si v pánvi na 1 lžíci másla usmažíme z hladké mouky světlou jíšku. Když jsou brambory téměř měkké, jíšku přimícháme a vaříme 2-3 minuty. Když je jíška rozvařená, přimícháme vyšlehané podmáslí. Pomalu vaříme další 2-3 minuty.
  • 3
    Do polévky opatrně rozklepneme postupně 4 vejce a vaříme je 4 minuty. Bílek bude uvařený, ale žloutek uvnitř zůstane tekutý. Nakonec opatrně přimícháme 1.5 lžíce másla, pokrájený kopr, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Na talíře rozdělíme osmažené kostičky chleba, zalijeme je polévkou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.