Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci
50 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceKopr čerstvý
- 400gramůBrambory
- 0,5litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1litrMléko - podmáslí
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř bílý
- 3krajíceChléb konzumní
- Jíška
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
466 mg
Postup přípravy
- 1Plátky chleba nakrájíme na kostičky. V pánvi chleba nasucho osmažíme dozlatova. Kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 2Oloupeme, omyjeme a na kostky pokrájíme brambory. Dáme je do vody se solí a kmínem. Vaříme je přibližně 15-17 minut. Mezitím si v pánvi na 1 lžíci másla usmažíme z hladké mouky světlou jíšku. Když jsou brambory téměř měkké, jíšku přimícháme a vaříme 2-3 minuty. Když je jíška rozvařená, přimícháme vyšlehané podmáslí. Pomalu vaříme další 2-3 minuty.
- 3Do polévky opatrně rozklepneme postupně 4 vejce a vaříme je 4 minuty. Bílek bude uvařený, ale žloutek uvnitř zůstane tekutý. Nakonec opatrně přimícháme 1.5 lžíce másla, pokrájený kopr, podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Na talíře rozdělíme osmažené kostičky chleba, zalijeme je polévkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.