Bramborák se slaninou a pórkem

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1423 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
77 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s mlékem dohladka rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, muškátový květ a necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka. Na rozehřáté máslo v pánvi dáme slaninu, osmahneme ji do sklovita, přidáme pórek a dusíme doměkka.
  • 3
    Na lívanečníku rozpustíme máslo, jamky naplníme těstem a navrch položíme slaninu s pórkem. Placičky smažíme po obou stranách dozlatova.
  • 4
    Podáváme ihned polité horkým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.