Bramborák se slaninou a pórkem
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 200gramůSlanina vepřová
- 100gramůPórek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5,5litrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1423 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
77 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku s mlékem dohladka rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, muškátový květ a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka. Na rozehřáté máslo v pánvi dáme slaninu, osmahneme ji do sklovita, přidáme pórek a dusíme doměkka.
- 3Na lívanečníku rozpustíme máslo, jamky naplníme těstem a navrch položíme slaninu s pórkem. Placičky smažíme po obou stranách dozlatova.
- 4Podáváme ihned polité horkým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.