Bramborák ze syrových a vařených brambor
45 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 8kusůBrambory
- 3kusyBrambory vařené
- 1lžičkaMajoránka
- 1šálekMouka polohrubá
- 5stroužkůČesnek
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
806 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nastrouháme, vylouženou vodu slijeme a přelijeme horkým mlékem, aby brambory nečernaly. Přidáme česnek utřený se solí, rozšlehaná vejce, majoránku a nastrouhané vařené brambory. Dle potřeby zahustíme moukou.
- 2Bramboráky pečeme v troubě v silnostěnném pekáči vymaštěném tuhým sádlem. Dobře vypékáme, aby byly silné kůrky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.