Bramborákový koláč

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Vápník
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vyždímáme z nich vodu, vložíme do mísy, zalijeme horkým mlékem, osolíme, přisypeme hrubou mouku a vypracujeme řídké těsto.
  • 2
    Hlubší plech vymažeme máslem v silné vrstvě, nalijeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Bramborák musí být na spodní straně zlatý do červena.
  • 3
    Ještě teplý bramborák nakrájíme jako koláč, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.