Bramborákový koláč
65 min.
Ingredience
- 2kilogramyBrambory
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Vápník
100 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vyždímáme z nich vodu, vložíme do mísy, zalijeme horkým mlékem, osolíme, přisypeme hrubou mouku a vypracujeme řídké těsto.
- 2Hlubší plech vymažeme máslem v silné vrstvě, nalijeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Bramborák musí být na spodní straně zlatý do červena.
- 3Ještě teplý bramborák nakrájíme jako koláč, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.