Bramboráky s pikantní krůtí směsí
30 min.
Ingredience
- 4kusyBramborák
- Masová směs
- 400gramůKrůtí prsa
- 6kusůChilli paprička zelená
- 2kusyPórek
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyPaprika oranžová
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 3špetkyPepř černý celý
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
29 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
10 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyté a osušené, nakrájíme na tenké hranolky. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Pórek a jarní cibule očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Sušená sterilovaná rajčata nakrájíme na proužky. Oranžovou papriku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na proužky tak velké, jako maso.
- 2V těžší rozehřáté pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme maso. Stále ho mícháme a po 1-2 minutách k němu přidáme chilli papričky. Společně restujeme další minutu. Maso s chilli odebereme z omastku, odložíme ho do předehřáté misky a na zbylý omastek dáme zpěnit pórek s paprikou a rajčaty. Zeleninu restujeme 2-3 minuty, pak k ní přidáme maso, promícháme, necháme propojit chutě a vše osolíme a posypeme pepřem.
- 3Hotovou směs rozdělíme do středu připravených teplých bramboráků. Naplněné přehneme na polovinu a hned je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.