Bramborka s jablky a švestkami
60 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusJablka
- 10kusůŠvestky
- 1špetkaSůl
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oškrábeme brambory a nastrouháme je na hrubším struhadle. Vložíme do mísy, kde z nich lžící vybereme a vymačkáme přebytečnou vodu. V hrnku svaříme mléko a jakmile přijde k varu, vlijeme je na nastrouhané brambory. Posolíme je a vyklepneme do mísy k bramborům vejce. Sádlem vymažeme pečicí plech a bramborovou hmotu rozprostřeme po celé ploše pekáče.
- 2Jablko zbavíme jádřince, rozkrájíme na plátky a poklademe jimi hmotu na plechu. Švestky zbavíme pecek a rozkrájíme na kousky, které také rozložíme na povrchu bramborové hmoty. Předehřejeme troubu na 160 °C. Vložíme plech s bramborkou do trouby a pečeme, dokud se nevytvoří vypečené okraje a hmota nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.