Bramboro-houskové knedlíky
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 5,5litrůVoda pitná
- 3kusyŽemle tuková
- 8lžicKrupice dětská
- 190gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžičkySůl
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Den předem omyjeme brambory, uvaříme je v 1,5 l vody do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut.
- 2Druhý den pokrájíme 3 žemle na kostičky, brambory oloupeme, nastrouháme, v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 190 g hrubé mouky. Přimícháme 2 vejce, sůl (2 lžičky) a 3 lžíce teplého mléka.
- 3Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál a rukama důkladně uhněteme bramborové těsto, do kterého zapracujeme pokrájené žemle.
- 4Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 8 cm.
- 5V hrnci přivedeme k varu přibližně 4 litry vody se 2 lžičkami soli, knedlíky do nich opatrně ponoříme a vaříme pomalu přibližně 15 - 20 minut. Vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Po 20 minutách jeden knedlík rozkrojíme, abvhom zjistili, zda je už uvařený.
- 6Z horké vody je vyjmeme širokou naběračkou, horké krájíme režnou nití na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.