Bramboro-houskové knedlíky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem omyjeme brambory, uvaříme je v 1,5 l vody do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut.
  • 2
    Druhý den pokrájíme 3 žemle na kostičky, brambory oloupeme, nastrouháme, v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 190 g hrubé mouky. Přimícháme 2 vejce, sůl (2 lžičky) a 3 lžíce teplého mléka.
  • 3
    Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál a rukama důkladně uhněteme bramborové těsto, do kterého zapracujeme pokrájené žemle.
  • 4
    Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 8 cm.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu přibližně 4 litry vody se 2 lžičkami soli, knedlíky do nich opatrně ponoříme a vaříme pomalu přibližně 15 - 20 minut. Vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Po 20 minutách jeden knedlík rozkrojíme, abvhom zjistili, zda je už uvařený.
  • 6
    Z horké vody je vyjmeme širokou naběračkou, horké krájíme režnou nití na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.