Bramborová hnízda smažená

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6775 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
750 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na tenčí dlouhé hranolky. Nakrájené hranolky vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda a už se z nich nevyplavuje škrob. Opatrně je osušíme. Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej. Drátěnou naběračku vyložíme vrstvou nakrájených hranolků a druhou drátěnou naběračku položíme na vrstvu hranolků, abychom vytvořili tvar hnízda. Ponoříme naběračky do rozpáleného oleje a smažíme bramborové hranolky 10 minut dozlatova. Pak hranolky vyndáme, osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 100°C, dokud neusmažíme i ostatní hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.