Bramborová kaše s parmezánem a šunkou
35 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 100gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej olivový
- 12plátkůŠunka parmská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
202 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme a vložíme do osolené vody. Vaříme doměkka zhruba 20 minut. Parmezán nastrouháme na hobliny, bazalku nasekáme nadrobno.
- 2Uvařené brambory slijeme, prolisujeme, zalijeme olejem a smícháme s dvěma třetinami sýra a bazalkou. Kaši vymícháme a prohřejeme.
- 3Horkou kaši podáváme posypanou zbylým parmezánem a plátky šunky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.