Bramborová kaše s uzenou rybou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme všechny suroviny. Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme okapat.
  • 2
    Uzenou makrelu zbavíme kůže a kostí, maso rozebereme na menší části.
  • 3
    Uvaříme angrešt. Vaříme maximálně sedm minut.
  • 4
    Okurku i kopr nakrájíme najemno.
  • 5
    Do mixéru dáme ještě teplé brambory a maso z makrely. Mixujeme asi půl minuty. Přidáme uvařený angrešt, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu a opravdu velmi krátce promixujeme.
  • 6
    Do kaše nyní opatrně ručně vmícháme kousky okurky, kopru, kapary a podle chuti sůl a pepř.
  • 7
    Kaši rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citrónu a servírujeme jako předkrm s toustovým chlebem nebo jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.