Bramborová kaše se slaninou
45 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 8gramůSůl
- 80gramůCibulka jarní
- 120gramůCibule červená
- 100gramůAnglická slanina
- 100mililitrůMléko polotučné
- 900mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůTymián čerstvý
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
466 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, a vaříme zvolna 20 minut do měkka. Bílou část jarní cibulky krájíme nadrobno, zelenou část posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, lístky tymiánu nasekáme, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky.
- 2Z brambor slijeme vodu, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Přimícháme bílou cibulku, kaši rozdělíme na talíře. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, tymián a osmažíme do zlatova. Cibuli se slaninou naneseme na kaši v talířích, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.