Bramborová kaše se slaninou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
466 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, a vaříme zvolna 20 minut do měkka. Bílou část jarní cibulky krájíme nadrobno, zelenou část posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, lístky tymiánu nasekáme, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Z brambor slijeme vodu, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Přimícháme bílou cibulku, kaši rozdělíme na talíře. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, tymián a osmažíme do zlatova. Cibuli se slaninou naneseme na kaši v talířích, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.