Bramborová kaše se sýrem a žloutky
60 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrZakysaná smetana
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
45 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme.
- 2Přidáme 80 g másla, žloutky, polovinu nastrouhaného sýru a zakysanou smetanu. Vše promícháme, vlijeme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Kaši zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10–15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.