Bramborová kaše zapečená na celeru

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy téměř doměkka. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky.
  • 2
    Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, prolisujeme je a rozšleháme s mlékem, žloutky, solí a špetkou muškátu na hladkou kaši.
  • 3
    Do máslem vymazaného pekáče urovnáme plátky celeru, na ně navrstvíme bramborovou kaši a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 4
    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.