Bramborová kaše zapečená na celeru
70 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 2lžičkySůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 750gramůBrambory
- 1špetkaMuškátový květ
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy téměř doměkka. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky.
- 2Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, prolisujeme je a rozšleháme s mlékem, žloutky, solí a špetkou muškátu na hladkou kaši.
- 3Do máslem vymazaného pekáče urovnáme plátky celeru, na ně navrstvíme bramborovou kaši a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
- 4Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.