Bramborová kaše zapečená s bůčkem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
63 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, vložíme do misky, přidáme měkké máslo, odložíme lžíci másla na vymazání pekáčku, k bramborám přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vepřový bůček rozkrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji, sýr nastrouháme. Bůček se sýrem přimícháme ke kaši, přidáme žloutek a nakonec vmícháme sníh z bílků.
  • 2
    Bramborovou směs vložíme do vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme, až povrch zezlátne. Pokrm naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.