Bramborová kaše zapečená s bůčkem
60 min.

Ingredience
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 120gramůVepřový bok
- 4kusyVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 2gramyPepř černý mletý
- 140gramůMáslo čerstvé
- 10gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
63 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, vložíme do misky, přidáme měkké máslo, odložíme lžíci másla na vymazání pekáčku, k bramborám přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vepřový bůček rozkrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji, sýr nastrouháme. Bůček se sýrem přimícháme ke kaši, přidáme žloutek a nakonec vmícháme sníh z bílků.
- 2Bramborovou směs vložíme do vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme, až povrch zezlátne. Pokrm naporcujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.