Bramborová kaše zapečená s játry
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 300gramůJátra vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůZelí kysané
- 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozšťoucháme na kaši, na masovém strojku umeleme vepřová játra a přimícháme do brambor, osolíme, opepříme, přidáme vejce a vymícháme kaši. V pánvi na lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přimícháme do kaše. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj kaši a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, vyndáme, vyklopíme z pekáčku, naporcujeme a podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.