Bramborová omeleta s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 300gramůMoravské uzené maso
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
57 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1 cm a na pánvi na rozpáleném oleji dorůžova opečeme. Opečené brambory dáváme hned na máslem vymazaný plech, následně je osolíme a opepříme.
- 2Uzené maso nakrájíme na tenké plátky a skládáme je na opečené brambory. Zalijeme smetanou a rozšlehanými vejci.
- 3Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme přibližně 20 minut.
- 4Ještě horkou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.