Bramborová polévka s kedlubnou
50 min.
Ingredience
- 60gramůBrambory
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMléko polotučné
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůKedlubna
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, nakrájené kedlubny a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme. Přidáme uvařenou zeleninu, vše prolisujeme a ještě krátce povaříme.
- 3Nakonec do polévky přidáme v mléce rozkvedlané vejce, kousek másla a jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 6. 4. 2016
Bramborová polévka s kedlubnou
Palec nahoru, polévku jsem nakonec rozmixovala tyčovým mixérem a rozkvedlané vejce nechala v polévce srazit, takže polévka ještě prošla varem. Více nám to tak chutná a taky jako prevence možného onemocnění salmonelózou. Mléko jsem přilila samostatně ještě před tím. Dá se postupovat, jak je uvedeno, nebo se taky dá udělat světlá máslová jíška . A taky se dá zahustit zelenina přimo a nechat povařit už zahuštěná. Polévka nám chutnala, přidala jsem ještě nasucho opražené krutony z bílého pečiva. Využívám k tomu mikrovlnou troubu.🙂