Bramborová polévka s masem
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2kusyBrambory
- 2lžíceOcet rýžový
- 4lžíceVoda pitná
- 130gramůVepřová kýta
- 1lžičkaZázvor celý
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 220gramůBambusové výhonky konzervované
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1litrVývar drůbeží
- 2lžíceSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na kostky a spolu s kuřecím vývarem a lžící rýžového octa přivedeme k varu. Oheň poté zmírníme. Ve vodě rozpustíme škrobovou moučku a za stálého míchání vlijeme do mírně vroucího varu. Přivedeme opět k varu a vaříme do zhoustnutí.
- 2V misce promícháme na nudličky nakrájené maso se zbylým rýžovým octem, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- 3Mrkev nakrájíme na nudličky, zázvor drobně pokrájíme, vše přidáme do polévky a povaříme 10 minut. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, červenou papriku na nudličky, bambusové výhonky necháme okapat, vše přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme z ohně.
- 4Hotovou polévku rozdělíme do misek a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.