Bramborová polévka s ovesnými vločkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
618 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu s ovesnými vločkami je osmažíme na tuku. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka.
  • 2
    Polévku prolisujeme a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutek.
  • 3
    Nakonec polévku ještě prohřejeme a přidáme nasekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 5. 2016
Bramborová polévka s ovesnými vločkami
Potřebovala jsem nějakou dietní neboli zdravotní polévku, tak jsem si vybrala k vyzkoušení tento recept. 5, 5 litrů vody na 4 porce asi nikdo nepoužije :-), stačí zhruba 1,4 lt. Nevím, proč by se měly brambory opéct na tuku, klidně se můžou přidat později. Tuku stačí i méně, použila jsem 25 g. A soli více než jednu špetku. Připravovala jsem bez žloutku a bez prolisování, to už záleží na každém. Já spíš používám tyčový mixér.