Bramborová polévka s pórkem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na tuku. Zaprášíme moukou a mícháme, až mouka zrůžoví.
  • 2
    Zalijeme osolenou vodou, rozšleháme, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a povaříme, až brambory změknou.
  • 3
    Do polévky můžeme přidat i trochu mléka nebo smetany a žloutek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 4. 2016
Bramborová polévka s pórkem
Vybrala jsem si k vyzkoušení tento recept, ale hned v začátku musím upozornit na nesrovnalosti. Na 4 porce je uvedeno 5,5 lt vody a 2 pórky. Na 4 porce stačí cca 1 lt vody a přidávala jsem pak ještě 4 dl mléka. Pórky, pokud na kusy, tak opravdu tenké, váhově stačí cca 250 - 300 g. Na části tuku jsem podusila pórek a na další části + malinko navíc jsem připravila jíšku, kterou jsem polévku zahustila. Sůl jsem dala dle potřeby. Polévka byla chutná, ale pro zmíněné nesrovnalosti palec nahoru dát nemůžu.😬