Bramborová polévka s rajčatovým protlakem
45 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 20gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 20gramůSlanina vepřová
- 0,13litrZakysaná smetana
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůProtlak rajčatový
- 0,5kusCibule
- 2,75litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji na tuku.
- 2Na slanině osmažíme jemně nakrájenou cibuli a na hrubém struhadle nastrouhané syrové brambory. Potom vše zalijeme vývarem z kostí, přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a vaříme do změknutí brambor.
- 3Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.