Bramborová polévka se slaninou a klobásou

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
281 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a klobásu na kolečka.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme kousek sádla, cibuli, brambory, osolíme a okmínujeme. Chvilku orestujeme, posypeme paprikou, rozpustíme v tuku, zalijeme vodou a povaříme, dokud brambory nezměknou.
  • 3
    Přidáme kolečka klobásy, ještě chvilku povaříme a odstavíme.
  • 4
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě horkou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.