Bramborová polévka se slaninou a klobásou
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 200gramůKlobása Dunajská
- 100gramůSlanina vepřová
- 30gramůSádlo škvařené
- 1200mililitrůVoda pitná
- 4gramyKmín celý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
281 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a klobásu na kolečka.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme kousek sádla, cibuli, brambory, osolíme a okmínujeme. Chvilku orestujeme, posypeme paprikou, rozpustíme v tuku, zalijeme vodou a povaříme, dokud brambory nezměknou.
- 3Přidáme kolečka klobásy, ještě chvilku povaříme a odstavíme.
- 4Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.