Bramborová polévka se zelenými paprikami
40 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika zelená
- 1kusCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBrambory
- 600mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Na másle zpěníme cibuli s paprikami, zasypeme moukou, zarestujeme a rozředíme vývarem.
- 3Brambory vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme zhruba 5 minut. Paprikovou směs vlijeme do brambor, dobře promícháme a povaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.