Bramborová vlévanka
70 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 1decilitrZakysaná smetana
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSádlo škvařené
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přimícháme mléko, smetanu, ušlehaná vejce s moukou a sůl.
- 2V pánvi nebo na pekáči rozehřejeme sádlo (nebo máslo) a vlijeme připravenou bramborovou směs. Vložíme do středně vyhřáté trouby, upečeme do zlatova.
- 3Vlévanku podáváme teplou, nakrájenou na kousky. Pokrm můžeme pocukrovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.