Bramborové bochánky s parmezánem
45 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
255 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, rozpůlíme, zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Ještě horké brambory prolisujeme.
- 2Žloutky utřeme s máslem, přidáme nastrouhaný sýr, sůl a špetku muškátového květu. Směs promícháme s prolisovanými bramborami.
- 3Vzniklou bramborovou kaši naplníme do sáčku s trubičkou a na máslem potřeném plechu tvoříme bochánky. Potřeme je rozšlehaným bílkem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 4Podáváme jako doplněk k telecí nebo hovězí pečeni. Můžeme podávat i k zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.