Bramborové bochánky s parmezánem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
255 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, rozpůlíme, zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Ještě horké brambory prolisujeme.
  • 2
    Žloutky utřeme s máslem, přidáme nastrouhaný sýr, sůl a špetku muškátového květu. Směs promícháme s prolisovanými bramborami.
  • 3
    Vzniklou bramborovou kaši naplníme do sáčku s trubičkou a na máslem potřeném plechu tvoříme bochánky. Potřeme je rozšlehaným bílkem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
  • 4
    Podáváme jako doplněk k telecí nebo hovězí pečeni. Můžeme podávat i k zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.